Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pukawka vs CraftServe - który hosting lepszy?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema! Wyszła nowa oferta od Pukawki i jestem ciekaw, co o niej sądzicie. Obecnie CraftServe ma tą ofertę bez limitu ram i procesora, ale pukawka wydała tą samą ofertę! Która oferta będzie lepsza? Obecnie mi się kończy oferta CraftServe i nie wiem, którą przedłużyć. 

Opublikowano

"Oferta dostępna w wersji testowej. Cena usługi oraz parametry mogą ulec zmianie." - to znak, że po miesiącu coś zmienią.

Opublikowano

Widać, że chcą gonić craftserve, zmniejszyli nawet cenę o tę złotówkę. Na razie nie ma co oceniać, trzeba poczekać na jakieś większe serwery z tej oferty.

Opublikowano

W sumie obie oferty są bardzo równe sobie, więc wybór należy do Ciebie. 

Opublikowano

Tu masz link do nowej oferty: http://maxcraft.pl/bezlimitu/

Pukawka wprowadziła ponad rok temu ofertę bez limitu ramu, więc kto tu kogo goni?
Teraz to faktycznie wygląda na odpowiedź na ofertę konkurencji, ale są różnice:
Pukawka:
- rzeczywisty brak limitu na procesor, ram, sloty i miejsce na dysku (bez żadnych gwiazdek i haczyków)
- za to oferta jest w fazie beta więc widać, że testują takie rozwiązanie

Tu są bardzo dobrze rozpisane szczegóły oferty: http://screenshooter.net/100631422/puulkde

"Oferta dostępna w wersji testowej. Cena usługi oraz parametry mogą ulec zmianie." - to znak, że po miesiącu coś zmienią.

Ja bym nie był aż takim pesymistą. Fakt, że się zabezpieczają oznacza tylko tyle, że są odpowiedzialni, a nie, że na pewno coś będą zmieniać.

Maxcraft.pl to możliwość wgrania własnego silnika np forge, najniższe ceny, profesjonalna pomoc już do 10:00 rano!
Mamy 10 lat doświadczenia najniższe ceny, profesjonalny i intuicyjny panel.
Do tego: ochrona przed ddos , aż 31 dni w miesiącu (to 12 dni w roku za darmo) , itemshop w domenie itemshop.pl, najlepsze stawki sms, płatności Paysafecard, hosting www, Dynmapa, konsola serwera w czasie rzeczywistym,

Opublikowano

Pukawka wprowadziła ponad rok temu ofertę bez limitu ramu, więc kto tu kogo goni?

Pukawka goni Craftserve, to jasno akurat widać.

- rzeczywisty brak limitu na procesor, ram, sloty i miejsce na dysku (bez żadnych gwiazdek i haczyków)

Ja bym nie był aż takim pesymistą. Fakt, że się zabezpieczają oznacza tylko tyle, że są odpowiedzialni, a nie, że na pewno coś będą zmieniać.

Tak, zabezpieczają się przed fatalnym działaniem lub zmianą ceny i wcale nie ma gwiazdek i haczyków - są tylko zabezpieczenia i założenia :D (dalej zwane haczykami i gwiazdkami)

• Oferta dostępna w wersji testowej. Cena usługi oraz parametry mogą ulec zmianie.
  • Zasoby procesora nie są limitowane, przy założeniu optymalnej pracy serwera.
  • Przestrzeń dyskowa nie jest limitowana, przy założeniu...
  • Należy pamiętać, że każda fizyczna jednostka serwerowa posiada ograniczone zasoby sprzętowe. Dlatego każdy serwer gry powinien optymalnie i w granicach zdrowego rozsądku korzystać z tych zasobów w ramach hostingu współdzielonego.
Opublikowano

@MroZuuu
Zapomniałeś o kilku rzeczach:

- Pukawka wprowadziła jaki pierwsza ofertę bez limitu ramu i to rok temu
- Pukawka ma 9 lat działania i to ona wyznaczyła obecne funkcje w panelu. Cała reszta je skopiowała.

- Pukawka jako pierwszy hosting w Polsce wprowadziła serwery Minecraft do oferty

To jest odpowiedź Pukawki na ofertę Craftserve, ale nie można mówić, że goni.
Moim zdaniem Craftserve zobaczył, że oferty bez limitu ramu działają dobrze u konkurencji, to poszedł dalej.
Więc kto tu kogo goni?

Tak, zabezpieczają się przed fatalnym działaniem lub zmianą ceny i wcale nie ma gwiazdek i haczyków - są tylko zabezpieczenia i założenia :D (dalej zwane haczykami i gwiazdkami)

A co lepsze są limity z góry ustalone limity, w ofercie "bez limitów"
Skoro podchodzą do każdego serwera indywidualnie i nie ustawiają  z góry limitów w ofercie "bez limitów", to raczej dobrze o nich świadczy.
Moim zdaniem to nie są zabezpieczenia przed fatalnym działaniem, ale przed źle skonfigurowanymi serwerami.

Maxcraft.pl to możliwość wgrania własnego silnika np forge, najniższe ceny, profesjonalna pomoc już do 10:00 rano!
Do tego: ochrona przed ddos , aż 31 dni w miesiącu (to 12 dni w roku za darmo) , itemshop w domenie itemshop.pl, najlepsze stawki sms, płatności Paysafecard, hosting www, Dynmapa, konsola serwera w czasie rzeczywistym,

Opublikowano

- Pukawka wprowadziła jaki pierwsza ofertę bez limitu ramu i to rok temu

No nie za bardzo, ta "nielimitowana" oferta Pukawki była na sloty, płaciłeś za wybrany slot.

Skoro podchodzą do każdego serwera indywidualnie

Jasne, admin siedzi i patrzy 24godziny na dobę czy każdy serwer działa dobrze i nie ma lagów :)

i nie ustawiają  z góry limitów w ofercie "bez limitów", to raczej dobrze o nich świadczy.

No trochę nie za bardzo. Co to znaczy "optymalna praca"? To jedynie pseudo-marketingowy bełkot Pukawki bo nie mają nic więcej do zaoferowania. No oprócz zejścia z ceny o całą złotówkę :)

Jeżeli masz tam serwer z dużą ilością modów, sporo graczy i dla Ciebie działa on optymalnie, a będziesz zużywał większość procesora i inne serwery będą lagować (no przecież nie ma limitów) to na jakiej podstawie stwierdzą, że Twój serwer działa nieoptymalnie? Dla nich może to być "nieoptymalnie", a dla Ciebie "optymalnie". Kto wygra taki spór? Jasne, że Pukawka, bo nie określa jasno co to znaczy, więc szybko pozbędą się takiego klienta nakładając na niego faktyczny limit lub wypowiadając umowę.

Zabezpieczają się przed tym, żeby móc zwiększyć cenę lub wycofać się z tej oferty, bo nie wiedzą jak długo uda im się przetrwać w nowych realiach rynku :)

Oficjalny profil Craftserve.pl

Nie załatwiamy spraw na PW - piszcie do supportu za pomocą formularza na naszej stronie.

Wszystkie nasze serwery można testować przez 24h za darmo, bez żadnych zobowiązań i kombinacji - wystarczy utworzyć serwer.

Opublikowano

@Craftserve

Jasne, admin siedzi i patrzy 24godziny na dobę czy każdy serwer działa dobrze i nie ma lagów

A może wystarczy tylko reagować na przypadki wyłapane przez rozwijany od wielu lat soft do monitorowania?

To jedynie pseudo-marketingowy bełkot Pukawki bo nie mają nic więcej do zaoferowania. No oprócz zejścia z ceny o całą złotówkę :)

Pukawka to hosting wielu różnych serwerów gier. Trudno, żeby byli w stanie skupić się tylko na Minecraft. Mają znacznie więcej pracy.
Do tego support przez telefon.
Co do "marketingu" - reklamowania serwerów jako bez limitów, podczas gdy posiadają limity?

Jeżeli masz tam serwer z dużą ilością modów, sporo graczy i dla Ciebie działa on optymalnie, a będziesz zużywał większość procesora i inne serwery będą lagować (no przecież nie ma limitów) to na jakiej podstawie stwierdzą, że Twój serwer działa nieoptymalnie? Dla nich może to być "nieoptymalnie", a dla Ciebie "optymalnie". Kto wygra taki spór? Jasne, że Pukawka, bo nie określa jasno co to znaczy, więc szybko pozbędą się takiego klienta nakładając na niego faktyczny limit lub wypowiadając umowę.

Dla tego pewnie oferta jest w wersji testowej.
Zapominacie o fakcie oversellingu.
Czas pokaże....

Zabezpieczają się przed tym, żeby móc zwiększyć cenę lub wycofać się z tej oferty

Oczywiście, że się zabezpieczają.
Przecież taka oferta to spore ryzyko.
Każdy zdaje sobie z tego sprawę, ale:
- oferta Max działa od roku i nie słyszałem o problemach na tych serwerach
- Verygames.net od 3 lat ma dość podobną ofertę http://bit.ly/16WusTO

Sądzicie, że tak doświadczony zespół nie jest w stanie zrobić sprawnie działającego limitowania cpu, hdd, czy ram?
Skoro podjęli decyzję o nielimitowaniu, to mają do tego podstawy, chociaż widać, że są ostrożni.
Nie zapominajcie również, że Pukawka używa nieco mocniejszego sprzętu niż Wy. Dwa razy więcej ramu na maszynie ma znaczenie :)

bo nie wiedzą jak długo uda im się przetrwać w nowych realiach rynku :)

A wydawało by się, że kto jak kto, ale ludzie którzy potrafią tworzyć tak fajny soft, są dość poważni, aby nie podchodzić do biznesu w tak nie poważny sposób.

Gołym okiem widać, że temat jest nastawiony na to, aby jedni rzucili się do gardła innym.
@Craftserve nie dajcie się sprowokować. Na tym forum świat się nie kończy.
Zauważcie, że wiele hostingów konkuruje i współpracuje ze sobą.

Opublikowano

No nie za bardzo, ta "nielimitowana" oferta Pukawki była na sloty, płaciłeś za wybrany slot.

Jasne, admin siedzi i patrzy 24godziny na dobę czy każdy serwer działa dobrze i nie ma lagów :)

No trochę nie za bardzo. Co to znaczy "optymalna praca"? To jedynie pseudo-marketingowy bełkot Pukawki bo nie mają nic więcej do zaoferowania. No oprócz zejścia z ceny o całą złotówkę :)

Zabezpieczają się przed tym, żeby móc zwiększyć cenę lub wycofać się z tej oferty, bo nie wiedzą jak długo uda im się przetrwać w nowych realiach rynku :)

1.Była na sloty ale byli pierwsi.

2. Nie siedzi i nie patrzy ale przynajmniej odpisują w ciągu kilku minut (mi najdłużej odpisywali 14min przy problemie z bungecord - problem był  mojej strony)

Ps. Na craftserve jeżeli problem leży ze strony clienta nie pomożecie, pukawka próbuje pomóc w każdej kwestii.

- Często wasza odpowiedz wygląda tak: Wina nie leży po naszej stronie - czy coś w tym stylu.

3.Czy mają coś do zaoferowania lepszego ?

Tak

- Silnik jaki tylko zechcesz

- Polską lokalizację (warszawa Data center)

4.Co do sporów jeżeli serwer przeciążałem to jedynie odpisali mi co robię nie tak i w jakich pluginach i poprawiłem to i dobrze się to skończyło dla mnie i dla nich.

Co do Administracji to pukawka odpowiada normalnie i administracja tam zachowuje się normalnie jak ludzie a na craftserve to odpowiedzi częśto podobne tak jak by odpowiadał bot.

Co do 1 zł mniej - przyczepiasz się nawet hostingu o takie drobiazgi co by to zmieniało jak by dali 31zł ? (nic) więc zastanów się nad tym co piszesz.

Posiadałem serwer na craftserve  2 miesiące odesłałem z kilku przyczyn:

- nie miała administracja

- brak pomocy ze strony administracji

- beznadziejny panel itemshop

- większa prowizja od sms dla craftserve (na pukawce otrzymujesz 50% kwoty)

Popytaj się ludzi na mpcforum jaki hosting dla nich lepszy większość wybierze pukawke , fiberhost , enderchest a o craftserve pomyślą dopiero jako 4 hostingu.

Uważacie się za numer 1 w polscę a nawet napisaliście na stronie głównej że jesteście nr 1 prosił bym o informacje na jakiej podstawie możecie to stwierdzić że jesteście lepsi od innych hostingów ?

Do autora tematu wybierz pukawka.pl

Też ofertę bez limitu ram i slotów posiada minserv.eu (lecz nie testowałem nigdy tego hostingu więc nie mam o nim opini)

Co prawda zabezpieczają się przed tym ale jestem pewny jeżeli by wycofali tą ofertę to kto zakupił wcześniej by dalej mógł z tej korzystać ofery a jedynie nowi klienci nie mogli by z tej oferty zkorzystać

Pytanie do @Craftserve

w jakiej szkole wprowadzono minecraft jako zajęcie ? prosił bym o nazwę szkoły

Także ten bełkot reklamowy jak przeczytałem na craftserve "Dla Rodziców" to mi się śmiać chciało"

Jest dostęp do portów RCON ? ( bo słyszałem  że dużo przydatnych opcji/informacji na tym hostingu jest ograniczone nawet dostęp do RCON)

Podobno serwer skkf u was jest ulokowany, jestem ciekaw czemu padł ?

Pamiętam jak jeszcze stał że nie dało się normalnie grać lag na lagu

Ps.Nie ma to jak ItemShop w craftserve reklama craftserve na 1/3 itemshop - lepiej to by wyglądało jak by był tylko napis craftserve na górze albo na dole

Hmm, ciekawą masz opinie na temat użytkowników mpcforum, jeżeli tak uważasz to co ty jeszcze tu robisz ? sam zdefiniowałeś użytkowników mpcforum dzieciakami jednocześnie odpisując na pytanie użytkownika. Gratulacje dla ciebie. 

"Zamiast pytać dzieciaków na forum sprawdź sam - pierwsze 24h jest za darmo, wystarczy utworzyć serwer, żadnych zobowiązań."

post-896150-0-93660400-1423398333_thumb.png

Jeżeli mój post podoba ci się wciśnij: napispng_wpwaara.png Dzięki

Opublikowano

2. Nie siedzi i nie patrzy ale przynajmniej odpisują w ciągu kilku minut (mi najdłużej odpisywali 14min przy problemie z bungecord - problem był  mojej strony)

Ps. Na craftserve jeżeli problem leży ze strony clienta nie pomożecie, pukawka próbuje pomóc w każdej kwestii.

- Często wasza odpowiedz wygląda tak: Wina nie leży po naszej stronie - czy coś w tym stylu.

Tak

4.Co do sporów jeżeli serwer przeciążałem to jedynie odpisali mi co robię nie tak i w jakich pluginach i poprawiłem to i dobrze się to skończyło dla mnie i dla nich.

Co do Administracji to pukawka odpowiada normalnie i administracja tam zachowuje się normalnie jak ludzie a na craftserve to odpowiedzi częśto podobne tak jak by odpowiadał bot.

Co do 1 zł mniej - przyczepiasz się nawet hostingu o takie drobiazgi co by to zmieniało jak by dali 31zł ? (nic) więc zastanów się nad tym co piszesz.

Popytaj się ludzi na mpcforum jaki hosting dla nich lepszy większość wybierze pukawke , fiberhost , enderchest a o craftserve pomyślą dopiero jako 4 hostingu.

Uważacie się za numer 1 w polscę a nawet napisaliście na stronie głównej że jesteście nr 1 prosił bym o informacje na jakiej podstawie możecie to stwierdzić że jesteście lepsi od innych hostingów ?

Też ofertę bez limitu ram i slotów posiada minserv.eu (lecz nie testowałem nigdy tego hostingu więc nie mam o nim opini)

Co prawda zabezpieczają się przed tym ale jestem pewny jeżeli by wycofali tą ofertę to kto zakupił wcześniej by dalej mógł z tej korzystać ofery a jedynie nowi klienci nie mogli by z tej oferty zkorzystać

Pytanie do @Craftserve

Także ten bełkot reklamowy jak przeczytałem na craftserve "Dla Rodziców" to mi się śmiać chciało"

Jest dostęp do portów RCON ? ( bo słyszałem  że dużo przydatnych opcji/informacji na tym hostingu jest ograniczone nawet dostęp do RCON)

Ps.Nie ma to jak ItemShop w craftserve reklama craftserve na 1/3 itemshop - lepiej to by wyglądało jak by był tylko napis craftserve na górze albo na dole

Hmm, ciekawą masz opinie na temat użytkowników mpcforum, jeżeli tak uważasz to co ty jeszcze tu robisz ? sam zdefiniowałeś użytkowników mpcforum dzieciakami jednocześnie odpisując na pytanie użytkownika. Gratulacje dla ciebie. 

"Zamiast pytać dzieciaków na forum sprawdź sam - pierwsze 24h jest za darmo, wystarczy utworzyć serwer, żadnych zobowiązań."

attachicon.gifcraftserve.png

Swietna odpowiedz az milo sie czyta tekest ktory udupia Craftserwer

Wypowiadalem sie pod kazdym tematem gdzie jest mowa o CraftGowno, nie bede ich szanowal poniewaz oni nie szanuja nas, Widac to na SS kolegi @Nigusek oraz na helpdesku ktory odpisuje jako bot -,-

Craftserve traktuje tylko powaznie osoby ktore mocno ,,zasilaja'' ich portfele np. skkf, chodz jest to inna ,,opcja'' zarabiania kasy ale no coz ale

Skkf padl ;-)

Polecam Ci Pukawka.pl Nie ma zadnych problemow.

Odpowiedz supportu jest blyskawiczna a na craft.... czekasz 5-6 godzin zeby zobaczyc wiadomosc ,,skopiowana''

Ps. posiadam kod ktory daje -30% na zakup i oplate serwera na pukawka.pl Smialo piszczie ;-) Oddam za free !

Opublikowano

Ej. Craftserve to też bardzo dobry hosting!
Takie tematy są bez sensu. Oba hostingi są dobre i różnią się podejściem do samego hostingu serwerów Minecraft.
To bardzo dobrze, że są dwie tak dobre firmy.

Opublikowano

Craftserve to bardzo dobry stabilny hosting. Na moich prywatnych serwerach wykupionych u nich nigdy nie miałem lagów. Myślę, że jest dużo lepszy od Pukawki.

Pozdrawiam 

Opublikowano

Craftserve to bardzo dobry stabilny hosting. Na moich prywatnych serwerach wykupionych u nich nigdy nie miałem lagów. Myślę, że jest dużo lepszy od Pukawki.

Pozdrawiam 

Ej. Craftserve to też bardzo dobry hosting!

Takie tematy są bez sensu. Oba hostingi są dobre i różnią się podejściem do samego hostingu serwerów Minecraft.

To bardzo dobrze, że są dwie tak dobre firmy.

Moim zdaniem lepiej na Craftserv ponieważ na tym hostingu są lepsze maszyny oraz silniki serwerów .

Administracja tak jak napisałem wyżej w craftserve ma użytkowników w (d****), przeczytaj kilka postów wyżej, a co do maszyn to pukawka posiada Data center w polsce w warszawie a craftserve w europie a gdzie dokładnie to nie wiem.

Przynajmniej w pukawce nie ma problemów  z serwerami  Administracja jest na poziomie.

Jeżeli mój post podoba ci się wciśnij: napispng_wpwaara.png Dzięki

Opublikowano

Według mnie zdecydowanie pukawka kiedyś może craftserv. Jestem dosyć zawansowany w sprawach serwerów. Korzystam od dawna z pukawki i jeszcze się nie zawiodłem gwarantuje że ty też. Miałem przyjaciele z działu technicznego w craftserwie i uwiesz że nawet on potwierdzał że na pukawce masz lepiej. Kożrzystałem z dwóch hostów i wybieram pukawke

Opublikowano

Tak

Pytanie do @Craftserve

No np. w szwecji, nazwy szkoly nie podam (bo nie znam, w kazdym badz razie w Sztokholmie). Molek tak mc poznal ;)

@TheMolkaPL

a to nie jest prawda?

dzieci tylko pisza "craftserveR to guwno mialem tam serwer i ciongle lagi i wylonczal mi sie serwer"

Poza tym trzeba byc strasznym i... (n00bem), zeby tego nie zauwazyc

@topic

@Craftserve,

jest 1000 tematow takich samych, tam znajdziesz odpowiedz

Opublikowano

Mi 4 minuty, ale na CraftServe :)

To support hostingu CraftServe, nie Minecrafta. A tak naprawdę to trudno wpisać frazę z błędem w Google?

Tak

Lokalizacja serwera (czy to Polska, czy Francja) nie robi żadnego znaczenia,

Skoro ludzie zadają ciągle takie same pytania, to dlaczego ma odpowiedzi nie kopiować?

Jeżeli uważasz, że jakaś osoba wyraża się obraźliwie lub negatywnie o Tobie to zgłoś takiego pracownika do właściciela CraftServe - Cubixa.

Support CraftServe służy do supportu hostingu, nie Minecrafta.

Mi się akurat podoba - jak kto woli. :)

To zależy od operatora SMSów.

No to jakoś, źle pytałeś...

Każda firma chcę zrobić największe wrażenie o swoim produkcie na stronie głównej. Nawet Microsoft do swojej przeglądarki internetowej pobieraczki innej przeglądarki...

http://windows.microsoft.com/pl-pl/internet-explorer/download-ie

Viktor Rydberg samskolan ;)

http://www.svt.se/nyheter/sverige/alla-maste-spela-minecraft-i-deras-skola(W Google Chrome masz wbudowanego tłumacza, więc nie idź tradycją MPCgówna i nie twórz nowego tematu "[Pytanie] Proszę o spolszczenie strony www").

Postaw serwer tak jak kiedyś był skkf - 400 slotów na jednej instancji - wtedy nawet na maszynce z NASA będziesz miał "lag na lagu".

Ps.Nie ma to jak ItemShop w craftserve reklama craftserve na 1/3 itemshop - lepiej to by wyglądało jak by był tylko napis craftserve

Dlaczego Cię to dziwi? Użytkowników 14+ tego forum mogę zliczyć na moich palcach...

Polecam CraftServe.

Dlaczego MPC popiera piractwo Minecrafta...

Do moderatora: Po co Ty to usuwasz??

Opublikowano

@TheMolkaPL

Mi 4 minuty, ale na CraftServe   :)

Ty kpisz czy o drogę pytasz?

--------------------------------------------

Postaw serwer tak jak kiedyś był skkf - 400 slotów na jednej instancji - wtedy nawet na maszynce z NASA będziesz miał "lag na lagu".

Enderchest.pl by to uciągnął :)

-------------------------------------------------

Zresztą ty myślisz, że za takie dobre zdanie oni ci coś dadzą? Grubo się mylisz :) Oni wszystko przeznaczają na maszyny, które i tak im chu** dają :)

Crafserve czy Pukawka?

CraftServe :

- Drogi
- Mało wydajny
- Nieogarnięty

- A o bok/support to już szkoda gadać

Jakbyście nie wiedzieli na tych "dzieciakach" zarabiacie najwięcej.

- 0 poszanowania dla użytkowników

+ Ładna strona

Pukawka :
+ Tańszy od CraftServe
+ Wydajny
+ Ogarnięty
+ Support wyśmienity pomimo, iż mają pełno ofert starają się pomóc w każdym z problemów (A craftserve nie pomaga w niczym poza błędami Hostingu o ile wgl pomoże :) )

+ Mają szacunek dla graczy/użytkowników/klientów

-/+ Strona

@Craftserve

logotyp2.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...